Zašto udomiti, a ne kupiti psa?

Jeftinije je, a i spašavate život

Psi iz azila nisu „psi s greškom“

Većina azila za napuštene životinje poklanja pse koji su socijalizirani, cijepljeni protiv bjesnoće, očišćeni od parazita, čipirani, kastrirani. Kad psa kupujete sve plaćate sami

 

Kupiti ili udomiti psa? Pitanje je to s kojim se susreću mnogi koji nabavljaju psa. Odluku prepuštamo vama. Prije nego se odlučite pročitajte razloge za kupnju odnosno udomljavanje psa.

Zašto kupiti psa?

U pravilu svatko će radije udomiti psa jer zašto plaćati ako psa možeš dobit besplatno? Međutim, ako netko želi točno određenu pasminu, a iste nema u ponudi azila koje se bave udomljavanjem pasa ne preostaje mu drugo nego kupiti točno određenu pasminu.

 Isto se odnosi na ljude koji pse misle voditi na izložbe i/ili se bavit uzgojem. U tom slučaju ne preostaje im drugo nego kupiti psa.

Ne mislite psa vodti na izložbe, a svejedno želite točno određenu pasminu, ali nemate novaca za kupnju psa? Budući vlasnici iz te kategorije najčešće kupuju pse bez rodovnica jer ‘njima ne trebaju papiri’.

Oprez! Šverceri koji prodaju pse bez papira, najčešće iste niti ne mogu dobiti. Zašto? Prodaju pse koje ‘štancaju’ isključivo radi prodaje, protivno svim kinološkim pravilima. Takvi psi, skloniji su obolijevanju, a često imaju ozbiljnih problema u ponašanju.

Zašto udomiti psa?

Najčešće se udomljavaju psi mješanci,a to što su besplatni ne znači da su to ‘psi s greškom’. Njihova jedina ‘mana’ je što su došli u ruke pogrešnih vlasnika koji su ih, nakon što su im dosadili izbacili na ulicu.

Pružanjem druge prilike nekima od pasa spasit ćete život, ali i uštedjeti. Većina azila poklanja pse koji su socijalizirani, cijepljeni protiv bjesnoće, očišćeni od parazita, čipirani, kastrirani. Kad psa kupujete sve navedeno plaćate sami.