Korisni članci

Udomi, Ne Kupuj Psa!

Zašto udomiti, a ne kupiti psa? Jeftinije je, a i spašavate život Psi iz azila nisu „psi s greškom“ Većina azila za napuštene životinje poklanja pse koji su socijalizirani, cijepljeni protiv bjesnoće, očišćeni od parazita, čipirani, kastrirani. Kad psa kupujete sve plaćate sami   Kupiti ili udomiti psa? Pitanje je to s kojim se susreću mnogi koji nabavljaju psa. Odluku prepuštamo vama. Prije

Više →

Učite Djecu Da Vole Životinje!

Djeca i okrutnost prema životinjama Psihijatri i psiholozi već se niz godina bave istraživanjem veze između okrutnosti iskazane prema životinjama u djetinjstvu i šansama za počinjenje teških kaznenih djela u odrasloj dobi. To je vrlo ozbiljno pitanje i ukoliko roditelji primjete da njihovo dijete na bilo koji način ozlijeđuje životinje, odmah treba potražiti pomoć. Moguće da se radi o nekom psihičk

Više →

Nužnost Kastracije Kućnih Životinja !

Prvo, svi moramo biti svjesni da je kod kućnih životinja razmnožavanje jednako ubijanju. Ne postoji opravdanje za slučajno razmnožavanje jer rezultira neželjenim potomcima kojima prijeti patnja i smrt, niti za namjerno razmnožavanje koje rezultira oduzimanjem prilike za udomljavanje neke napuštene životinje i pretvara životinje u proizvode za ljudske potrebe.  Kastracija je jedan vrlo praktičan korak u

Korisni Savjeti Za Vlasnike Kućnih Ljubimaca

KORISNI SAVJETI ZA VLASNIKE KUĆNIH LJUBIMACA PSI Koliko obroka dnevno treba moj pas? Ako se radi o štenetu, onda ono treba četiri obroka dnevno. Kako pas raste, broj obroka se smanjuje, tako da na kraju ostanu dva obroka. Jedan manji ujutro i glavnina obroka koji se daje navečer.  Je li bolje psa hraniti dehidriranom hranom ili hranom iz konzerve? Na tržištu postoji veliki izbor dehidriran

Volonterstvo