Nedjelja, 20 Svibanj 2018

Uvjeti za udomljavanje psa

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Ako želite udomiti psa i prihvatiti ga kao člana svoje obitelji, razmislite da li imate strpljenja, volje, ljubavi i razumijevanja :

•ustajati se rano da bi ga odveli u šetnju i vremena za redovne šetnje najmanje dva do tri puta dnevno?

•imati strpljenja s njime dok se prvih par dana ne privikne na novu okolinu ?

•ako je štene, imati strpljenja naučiti ga kućnom redu, imati razumijevanje za njegove nestašluke ( kopanje po cvijeću, raznošenje obuće, grickanje namještaja ...), dizati se po noći, jer je gladno ili plače zato što mu nedostaje njegova mamica?

•ako udomite štene nećete znati u potpunosti kako će izgledati kada naraste (ako je križanac u pitanju koji je nađen), da li ste toga svjesni i ne predstavlja vam problem?

•voditi ga veterinaru na redovna cijepljenja i imati financijskih sredstava ako se slučajno razboli za potrebe liječanja?

•omogućiti mu svoj kutak za spavanje, svježu vodu i potrebnu hranu ?

•imate li nekoga tko će se adekvatno za njega brinuti u slučaju odlaska na vaš godišnji odmor (more, skijanje ) ga ne možete povesti sa sobom?

ako ste podstanar, hoće li vam iznajmitelj stana/kuće dopustiti da imate kućnog ljubimca?

da li imate dobre susjede koji se neće žaliti na vašeg psa ako ponekad zalaje?

•ako imate kuću, da li vam je ograđeno dvorište jer postoji mogućnosti da odluta ili mu se dogodi ozljeda prilikom prelaska ceste ( automobil i sl.)?

•jesu li svi članovi vaše obitelji spremni i žele kućnog ljubimca kao i vi?

•da li je netko od vaše obitelji alergičan na pasju i mačiju dlaku?

ako vaše dijete želi psa, ne zaboravite da pas nije igračka jer djeca, pogotovo manje dobi, brzo izgube interes za bilo koju životninju i sva briga će ostati na vama.

•ako je ženka u pitanju, jeste li svjesni da će se dva puta godišnje tjerati i da je najbolje rješenje njena sterilizacija (pas može živjeti i do15 godina i ako nemate mogućnosti njene štence udomiti u dobre ruke, da je to najhumaniji način prevencije neželjne trudnoće kujice i tako neželjnih štenaca zbog čega u velikom broju i ima napuštenih pasa a tako i mačaka).

Sve ovo nije ni najmanji problem ako zaista želite pružiti jednom nedužnom biću siguran i sretan dom a zauzvrat ćete dobiti iskrenog i vjernoga prijatelja koji će vam u svakom trenutku pružiti svoju odanost, veselje i zahvalnost!